Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Спомен соба

Црвени крст Србије је поводом 135 година од свог оснивања, 6. фебруара 2011., отворио Спомен собу где су изложена оригинална документа, фотографије, књиге, филмови, делови опреме која се користила током прошлог века, униформе  и други експонати који су обележили постојање и историју рада Црвеног крста у Србији.

Црвени крст Србије поседује и чува материјале у различитим формама записа, писаним, тонским, фото, видео и електронским. Материјали говоре о раду Црвеног крста на овим просторима, од оснивања до данас, и збирка се стално допуњује.ž

Део видео и писаних материјала је пребачен у електронску форму, а циљ је да сви материјали буду доступни у електронској форми..

 

Грађани који поседују документацију, историјске трагове наше прошлости, су добродошли да са нама и посетиоцима поделе део стварања заједничке историје у којима су и њихови преци или познаници уечствовали. Документацију или експонате ћемо скенирати и фотографисати и учинити их доступним научним институцијама, истраживачима, ентузијастима и свим заинтересованим корисницима.

spomen soba

 

Спомен соба налази се у згради седишта организације у Београду, Симина број 19, у приземљу.