Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

Tакмичења екипа

Црвени крст Србије сваке године организује такмичења екипа прве помоћи

За многе који желе да се озбиљније посвете учењу прве помоћи, Црвени крст Србије сваке године организује такмичења екипа прве помоћи у две узрастне категорије: Омладина (деца и млади од 16 до 30 година) и Подмладак (школска деца од 10 до 15 година старости). Такмичења се организују од школских, општинских, градских, покрајинских и међурегионалних до државног такмичења. Победничка екипа у категорији Омладине има прилику да представља нашу земљу на Европском такмичењу у пружању прве помоћи.

Са поносом желимо да истакнемо наше победе на Европском такмичењу, које су плод велике посвећености учењу прве помоћи и развоју вештина из ове области:

  • 2006. године у Италији,
  • 2007. године у Ирској,
  • 2008. године у Великој Британији,
  • 2009. године у Немачкој и
  • 2016. године у Словенији.

Црвени крст Србије је 2010. године био и домаћин Европског такмичења у првој помоћи у Београду и том приликом смо угостили преко 800 учесника из 27 земаља Европе.

Овакви изузетни успеси младих волонтера у области прве помоћи учинили су да прва помоћ Црвеног крста Србије буде једна од водећих у Европи.

takmicenje prva pomoc

Посебно бисмо истакли и незаборавна дружења и пријатељства која се склапају у оквиру обука, кампова и такмичења екипа прве помоћи. Сматрамо да се у здравом и позитивном окружењу и атмосфери, боље и ефикасније учи и ради, а све ово потврђују и горе наведени успеси.

Уколико сте заинтересовани да научите прву помоћ и постанете део нашег тима, обратите се организацији Црвеног крста у општини у којој станујете, радите или се школујете. Наши предавачи и инструктори прве помоћи увек су спремни да вас упуте у све вештине и „тајне“ којима можете спасити нечији живот.

Унапред се радујемо и желимо добродошлицу нашим будућим члановима.