Симина 19, 11000 Београд, Србија; // телефон:+381 11 30 32 125; факс:+381 11 263 43 48;
      

"Крв живот значи"

С обзиром на то да су даваоци крви прва карика у ланцу безбедне крви Црвени крст Србије промовише добровољно, анонимно и бесплатно давање крви.

Комисија за одабир најуспешнијих радова на конкурсу “Крв живот значи” у 2023. години одабрала је најуспешније радове.

Победнички радови долазе из Београда ( Младеновац, Стари град, Сурчин, Земун и Савски венац) Ниша, Новог Сада, Крагујевца, Сомбора, Шапца, Ужица, Јагодине, Аранђеловца, Мионице и Трстеника.

 

 

На овогодишњем конкурсу “Крв живот значи” ове године учествовале су 703 основне школе и 141 средња школа из 135 средина у Србији, а радове је послало преко 35.000 ученика.

Млађи основци су конкурисали својим литерарним, ликовним радовима и видео садржајима. Старији основци и средњошколци су конкурисали са креативним СМС порукама, визуалима и видео садржајима.

У ужи избор је ушло преко 500 радова, а комисија Црвеног крста Србије је на националном нивоу одабрала по највише до 3 најуспешнија из сваке категорије.

Комисију су чинили чланови комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Србије: Др Милутин Михајловић, председник,  Јелена Милић и Марко Динић, чланови, као и представнице Завода за трансфузију крви Војводине, Зорица Бијелић  и Института за трансфузију крви Србије, Ивана Родић.

Награђени радови су  објављени на друштвеним мрежама Црвеног крста Србије као и на yоутубе каналу те коришћени у промоцији добровољног давања крви.

Свим младим будућим даваоцима крви на Национални дан добровољних давалаца крви честититамо на оствареном успеху а осталима желимо више успеха наредне године!

Да бисте добили више информација, контактирајте градску или општинску организацију Црвеног крста из вашег места.

Ваш, Црвени крст Србије

 

 

Информације о локацијама и терминима давања крви, потражите на линковима Завода за трансфузију испод, или на мапи пронађите своју општинску организацију којој се можете обратити.

 

Институт за трансфузију крви Србије

Завод за трансфузију крви Ниш

Завод за трансфузију крви Војводине