Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

"Krv život znači"

S obzirom na to da su davaoci krvi prva karika u lancu bezbedne krvi Crveni krst Srbije promoviše dobrovoljno, anonimno i besplatno davanje krvi.

Komisija za odabir najuspešnijih radova na konkursu “Krv život znači” u 2023. godini odabrala je najuspešnije radove.

Pobednički radovi dolaze iz Beograda ( Mladenovac, Stari grad, Surčin, Zemun i Savski venac) Niša, Novog Sada, Kragujevca, Sombora, Šapca, Užica, Jagodine, Aranđelovca, Mionice i Trstenika.

Na ovogodišnjem konkursu “Krv život znači” ove godine učestvovale su 703 osnovne škole i 141 srednja škola iz 135 sredina u Srbiji, a radove je poslalo preko 35.000 učenika.

Mlađi osnovci su konkurisali svojim literarnim, likovnim radovima i video sadržajima. Stariji osnovci i srednjoškolci su konkurisali sa kreativnim SMS porukama, vizualima i video sadržajima.

U uži izbor je ušlo preko 500 radova, a komisija Crvenog krsta Srbije je na nacionalnom nivou odabrala po najviše do 3 najuspešnija iz svake kategorije.

Komisiju su činili članovi komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije: Dr Milutin Mihajlović, predsednik,  Jelena Milić i Marko Dinić, članovi, kao i predstavnice Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, Zorica Bijelić  i Instituta za transfuziju krvi Srbije, Ivana Rodić.

Nagrađeni radovi su  objavljeni na društvenim mrežama Crvenog krsta Srbije kao i na youtube kanalu te korišćeni u promociji dobrovoljnog davanja krvi.

Svim mladim budućim davaocima krvi na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi čestititamo na ostvarenom uspehu a ostalima želimo više uspeha naredne godine!

Da biste dobili više informacija, kontaktirajte gradsku ili opštinsku organizaciju Crvenog krsta iz vašeg mesta.

Vaš, Crveni krst Srbije

 

 

Informacije o lokacijama i terminima davanja krvi, potražite na linkovima Zavoda za transfuziju ispod, ili na mapi pronađite svoju opštinsku organizaciju kojoj se možete obratiti.

 

Institut za transfuziju krvi Srbije

Zavod za transfuziju krvi Niš

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine