Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Takmičenja ekipa

Црвени крст Србије сваке године организује такмичења екипа прве помоћи

Za mnoge koji žele da se ozbiljnije posvete učenju prve pomoći, Crveni krst Srbije svake godine organizuje takmičenja ekipa prve pomoći u dve uzrastne kategorije: Omladina (deca i mladi od 16 do 30 godina) i Podmladak (školska deca od 10 do 15 godina starosti). Takmičenja se organizuju od školskih, opštinskih, gradskih, pokrajinskih i međuregionalnih do državnog takmičenja. Pobednička ekipa u kategoriji Omladine ima priliku da predstavlja našu zemlju na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Sa ponosom želimo da istaknemo naše pobede na Evropskom takmičenju, koje su plod velike posvećenosti učenju prve pomoći i razvoju veština iz ove oblasti:

  • 2006. godine u Italiji,
  • 2007. godine u Irskoj,
  • 2008. godine u Velikoj Britaniji,
  • 2009. godine u Nemačkoj i
  • 2016. godine u Sloveniji.

Crveni krst Srbije je 2010. godine bio i domaćin Evropskog takmičenja u prvoj pomoći u Beogradu i tom prilikom smo ugostili preko 800 učesnika iz 27 zemalja Evrope.

Ovakvi izuzetni uspesi mladih volontera u oblasti prve pomoći učinili su da prva pomoć Crvenog krsta Srbije bude jedna od vodećih u Evropi.

takmicenje prva pomoc

Posebno bismo istakli i nezaboravna druženja i prijateljstva koja se sklapaju u okviru obuka, kampova i takmičenja ekipa prve pomoći. Smatramo da se u zdravom i pozitivnom okruženju i atmosferi, bolje i efikasnije uči i radi, a sve ovo potvrđuju i gore navedeni uspesi.

Ukoliko ste zainteresovani da naučite prvu pomoć i postanete deo našeg tima, obratite se organizaciji Crvenog krsta u opštini u kojoj stanujete, radite ili se školujete. Naši predavači i instruktori prve pomoći uvek su spremni da vas upute u sve veštine i „tajne“ kojima možete spasiti nečiji život.

Unapred se radujemo i želimo dobrodošlicu našim budućim članovima.