Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Služba za informisanje

Cilj službe za informisanje i promotivne aktivnosti Crvenog krsta Srbije je da mobiliše društvenu zajednicu za akcije koje vodi Crveni krst Srbije.

(Pravni osnov: Zakon o Crvenom krstu Srbije, član 6,7,9,10,11,13,14,15.i 16. Zakona)

Postoji kontinuirana potreba održavanja i učvršćivanja dobrog imidža Crveno gkrsta Srbije, primerenog kvalitetu brojnih aktivnosti na svim nivoima organizovanja, kao i informisanja javnosti o akcijama Crvenog krsta Srbije u brojnim oblastima delovanja, i o kapacitetu organizacije i njenim mogućnostima. Služba za informisanje ima zadatak da mobiliše društvenu zajednicu za akcije koje vodi Crveni krst Srbije. Uloga službe za informisanje i odnosa sa javnošću Crvenog krsta Srbije proističe iz Strategije Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca do 2020. godine čiji je osnovni moto „Očuvanje života – promena stavova“. 

Cilj službe za informisanje i promotivne aktivnosti Crvenog krsta Srbije je da mobiliše društvenu zajednicu za akcije koje vodi Crveni krst Srbije. Uloga joj je i održavanje i učvršćivanje dobrog imidža Crvenog krsta Srbije, primerenog kvalitetu brojnih aktivnosti na svim nivoima organizovanja, kao i informisanja javnosti o akcijama Crvenog krsta Srbije u brojnim oblastima delovanja, i o kapacitetu organizacije i njenim mogućnostima.

Ciljne grupe kojima se pozitivna poruka i objektivna informacija o aktivnostima Crvenog krsta Srbije upućuje su: najšira javnosti,donosioci različitih odluka, potencijalni donatori, međunarodne humanitarne organizacije i organizacije civilnog društva,korisnici pomoći Crvenog krsta, učesnici u medijskim kampanjama i volonteri i zaposleni u Crvenom krstu.

Uz podršku Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca tokom 2016. godine održana su tri seminara pod nazivom „Humanost u komunikacijama“. Seminarima su bili obuhvaćeni volonteri i zaposleni u Crvenom krstu Srbije, Crvenom krstu Vojvodine, Crvenom krstu Beograda, članovi komisije za informativnu i promotivnu delatnost Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Sombora, Šida, Rume, Kanjiže, Kikinde,Kragujevca, Bujanovca, Preševa, Niša, Vranja, Pirota, Negotina,Svilajnca,Aleksinca i Niške banje.

Crveni krst Srbije svake godine izlaže svoje publikacije na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.