Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Čekam te na akciji!


14.08.2019

CRVENI KRST – CRVENI TEPIH

Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Čekam te na akciji!

 

U petak, 16. avgusta 2019. godine u 10:30 časova u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, u Beogradu, zaposleni u Crvenom krstu Srbije i Beograda dobrovoljno će dati krv.

Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograda su da bi se predupredile letnje nestašice krvi ,14. juna, na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, pokrenuli kampanju “Crveni krst-Crveni tepih”. Preko četrdeset javnih ličnosti iz sfere novinarstva, kulture, sporta, muzike, medicine i saobraćaja je snimilo promotivne poruke koje se emituju na televizijama i putem društvenih mreža i tako postali promoteri Crvenog krsta u dobrovoljnom, nenagrađenom i anonimnom davanju krvi.

U petak 16. avgusta,kao promoteri koji su video klipom pozvali građane da daju krv sa porukom „Čekam te na akciji“ zajedno sa zaposlenima Crvenog krsta učestovaće predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić i izvršna direktorka BITEF-a, Jelena Knežević i dati krv.

Zaposleni u Crvenom krstu dva puta godišnje, povodom zimske i letnje kampanje davanja krvi, organizovano daju krv iskazujući i na taj način solidarnost sa građanima kojima je potrebna transfuzija krvi.

Informaciju o akcijama davanja krvi u svojoj blizini građani svakodnevno mogu dobiti u svojoj organizaciji Crvenog krsta ili preko sajta Crvenog krsta Srbije www.redcross.org.rs