Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Crveni krst Beograda je predstavio novu verziju aplikacije PRVA POMOĆ


30.11.2021

Crveni krst Beograda je predstavio novu verziju aplikacije PRVA POMOĆ za Android i iPhone telefone i tablet računare  #prvapomocutvomdzepu

Volonteri Crvenog krsta znaju da se ljudski život u određenim okolnostima može spasiti brzom i pravovremenom reakcijom.  Zato predano radimo na tome da naučimo naše sugrađane kako da pruže prvu pomoć.

Savremen pristup informacionim tehnologijama Crveni krst Beograda je prepoznao još 2013. godine, kada je javnosti predstavljena prva verzija aplikacije “prva pomoć” za Android uređaje koja je bila  dostupna i preuzeta na više od sedamdeset hiljada mobilnih telefona i tablet računara u Srbiji. Danas Crveni krst Beograda predstavlja novu osveženu aplikaciju, koja je dostupna za korisnike telefona koji koriste Android platformu i za korisnike iPhone-a. Aplikacija „Prva pomoć“ je besplatna. Ona predstavlja proizvod želje volontera i profesionalaca Crvenog krsta da prvu pomoć učine dostupnom svima i na svakom mestu.

Aplikacija „Prva pomoć“ će vas u nekoliko klikova voditi kroz neodložne mere prve pomoći u različitim vrstama povreda I hitnih stanja. Kratke i jasne instrukcije o merama prve pomoći, kao i česta pitanja i odgovori, omogućavaju korisniku da stekne osnovna znanja iz oblasti pružanja prve pomoći.

Nesreće su deo naše svakodnevnice, a biti pripremljen je preduslov za delovanje u ovim situacijama. Iz tog razloga su se u aplikaciji našle i preventivne mere – mere zaštite i smanjenja rizika, kao i mere za  ublažavanje posledica najčešćih elementarnih nepogoda. Za one koji žele da znaju više, aplikacija sadrži informacije o organizaciji Crvenog krsta, vrstama obuke i aktivnostima koje Crveni krst realizuje u Beogradu iz oblasti prve pomoći. Takođe sadrži i kontakt podatke svih organizacija Crvenog krsta u Beogradu.