Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Festival dečijih predstava


30.10.2019

Drugi deo Šestog festivala pozorišnih predstava u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“ održan je juče, 29. oktobra, u Beogradu u Kulturnom centru Čukarica. Na PHV festivalu su učestvovali „mali“ glumci iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Novi Sad, Kovin, Ruma, Kikinda, Šid, Voždovac i Stari grad.

Najupečatljivije poruke koje se odnose na promociju tolerancije uputio nam je podmladak Crvenog krsta Ruma. Drugo mesto je zauzela predstava Crvenog krsta Stari grad, a trećeplasirana je bila ekipa Crvenog krsta Voždovac.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa školama, suorganizator skupa Crveni krst Čukarica je omogućio da oko 400 dece iz škola sa teritorije opštine Čukarica, uživa u predstavama koje imaju za cilj prevenciju nasilja među mladima.

Prim. dr Mirjana Radovanović, član Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije zvanično je otvorila PHV festival, a pored nje publici su se obratile i gospođa Stana Lukić, član opštinskog veća gradske opštine Čukarica i profesor Ljiljana Tasić, potpredsednica Crvenog krsta Beograd koja je uručila pehare deci koja su bila najupečatljivija na sceni Kulturnog centra Čukarica.

Posebno zadovoljstvo nam pretstavlja i to da su deo Festivala propratili i roditelji dece koja su glumila u predstavama Crvenog krsta Stari grad i Crvenog krsta Voždovac.

Prvi deo PHV festivala je održan 23. septembra u Užicu u Narodnom pozorištu.