Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Obeleževanje 30. jula - Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima


30.07.2020

Povodom obeležavanja 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Centar za saradnju u Mediteranu organizovao je interaktivni vebinar o istraživanju rizika trgovine ljudima u svetu koji se menja.

Crveni krst Srbije je, na poziv organizatora, pred 53 učesnika, prezentovao svoja iskustva u realizaciji aktivnosti podizanja svesti o postojanju trgovine ljudima i potrebnim merama opreza za zaštitu dece i mladih.

Posebnu pažnju učesnika izazvao je deo izlaganja koji se odnosio na razvijeni edukativni sadržaj sa ciljem zaštite dece i mladih od trgovine ljudima koji treneri i edukatori Crvenog krsta Srbije koriste za realizaciju predavanja i radionica putem interneta podržavajući mere zaštite u situaciji COVID - 19 krize.

Uz Crveni krst Srbije govornici su ovom prilikom bili kopredsedavajući Evropske mreže za bobu protiv trgovina ljudima koji su skup upoznali sa najnovijim trendovima povezanim sa pandemijom COVID -19 i o rastućoj ugroženosti identifikovanih i potencijalnih žrtava trgovine ljudima usled najnovije zdravstvene krize koja svoje posledice ostavlja na sve segmente društva. Crveni krst Bosne i Hercegovine referisao je o radu na sprečavanju zloupotrebe dece i mladih putem interneta.