Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Seminar iz oblasti menadžmenta u davalaštvu krvi


30.10.2018

U periodu od 24. do 25. oktobra 2018. godine održan je seminar iz oblasti menadžmenta u davalaštvu krvi u Crvenom krstu Srbije koji je realizovan kao rezultat višegodišnje podrške Austrijskog Crvenog krsta promociji, regrutovanju i zadržavanju davalaca pri Crvenom krstu u Srbiji.

Program seminara je nastao kao rezultat projekta DOMAIN (Donor Management in Europe) kog je sertifikovala Evropska Unija kroz mrežu za Javno zdravlje Jugoistočne Evrope.

Predavači su bili Lars Eberhart, šef odeljenja za menadžment davalaca krvi  Austrijskog Crvenog krsta kao i autor ovog koncepta  prof. dr Vim de Kort, profesor na Medicinskom fakultetu u Amsterdamu, iz Holandije. Profesor De Kort je i koautor priručnika koji je nastao kao potreba da se identifikuju dobre prakse u menadžmentu u davalaštvu krvi u Evropi, a sam projekat DOMAIN je obuhvatio je vodiče dobre prakse u promociji, regrutovanju i zadržavanju davalaca krvi u Evropi. Od 2010. godine do danas, ovaj seminar su pohađali stručnjaci  iz 18 Evropskih zemalja ali i iz  Kaira (Egipat)  Minijapolisa (SAD),  Islamabada (Pakistan) dok su njeni delovi su prezentovani širom sveta,  s obzirom na to da su, kako autor navodi „mehanizmi menadžmenta u davalaštvu krvi univerzalni“.

U radu dvodnevnog seminara učestvovalo je 40 sekretara i saradnika iz organizacija Crvenog krsta u Srbiji.

U radu dvodnevnog seminara učestvovalo je 40 sekretara i saradnika iz organizacija Crvenog krsta u Srbiji.