Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

VI Festival pozorišnih predstava u okviru programa Promocija humanih vrednosti


24.09.2019

Dana 23. septembra, u Užicu u Narodnom pozorištu, održan je šesti po redu Festival pozorišnih predstava u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“. Na PHV festivalu su učestvovali „mali“ glumci iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Šabac, Mionica, Kraljevo, Ivanjica, Sjenica, Tutin i Užice.

Najupečatljivije poruke koje se odnose na promociju tolerancije uputio nam je podmladak Crvenog krsta Kraljevo. Drugo mesto je zauzela predstava Crvenog krsta Mionica a trećeplasirana je bila ekipa Crvenog krsta Ivanjica. Ova predstava je bila specifična i po tome što je na osmišljavanju teksta radio podmladak Crvenog krsta Ivanjica odnosno deca koja su i glumila u predstavi.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa školama, Crveni krst Užice je omogućio da oko 800 dece iz 9 škola iz Užica, uživa u predstavama koje imaju za cilj prevenciju nasilja među mladima.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije je zvanično otvorio PHV festival a pored njega, publici su se obratili i predsednik Crvenog krsta Užice i pomoćnik gradonačelnika grada Užica.

Drugi deo PHV festivala će biti održan u Beogradu tokom oktobra.