Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Vršnjačka obuka DDK volonterima Crvenog krsta Severna Makedonija


24.10.2023

Na poziv Crvenog krsta Severne Makedonije, Crveni krst Srbije je u periodu od 21. do 23. oktobra 2023. uz pomoć četiri edukovana volontera iz Klubova 25 i SIM-timova iz Crvenog krsta u Srbiji realizovao vršnjačku obuku za 13 mladih volontera Crvenog krsta Severna Makedonija u odmaralištu „Solferino“ u Strugi.

Polaznici iz Severne Makedonije  su imali prilike da se upoznaju sa novim materijalima Crvenog krsta Srbije u vidu Vodiča za edukaciju mladih volontera u DDK, sa simulacijom akcije dobrovoljnog davanja krvi i Radnom sveskom za SIM tim.

Mladi volonteri Crvenog krsta Kraljevo i Kovin su u trodnevnoj radionici svojim vršnjacima preneli znanja iz oblasti komunikacija u davalaštvu krvi, kako biti uspešan motivator, kako planirati i logistički realizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi i kako na kreativan način promovisati akciju.  Istovremeno, sprovodile su se radionice za obnavljanje i utvrđivanje znanja iz ovih oblasti. Poslednji dan je sprovedena simulacija akcije dobrovoljnog davanja krvi na kojoj su svi polaznici bili potencijalni davaoci krvi a mladi realizatori iz Crvenog krsta Srbije imali ulogu transfuziološke ekipe.