Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Crveni krst – Crveni tepih u Mionici


26.06.2019

Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograda, da bi se predupredile letnje netašice krvi, pripremili su kampanju “Crveni krst – Crveni tepih”. Povodom 14. juna – Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi lansirana je ova  kampanja. Preko pedeset javnih ličnosti iz sfere novinarstva, kulture, sporta, muzike, medicine i saobraćaja se odazvalo pozivu Crvenog krsta.

Ovi dragi prijatelji Crvenog krsta promoteri su dobrovoljnog, nenagrađenog i anonimnog davanja krvi. Oni su imali vremena, volje i razumevanja da se pozivu Crvenog krsta odazovu odmah, a pojedini i odlože svoje obaveze da bi nam se pridružili.

Pored snimljenih video klipova koji su počeli da se emituju na pojedinim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, planirano je i učešće poznanih lica  na akcijama davanja krvi.

U četvrtak, 27. juna 2019. godine u Mionici na Trgu Vojvode Mišića od 9 do 14 časova Crveni krst organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Promoter letnje kapanje „Crveni krst – Crveni tepih“ u Mionici biće dr Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost motorciklista https://we.tl/t-hqO54HvDdz .

Ovog leta rezerve krvi zavise od svih nas! Čekam te na akciji!“