Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Danski srednjoškolci posetili Crveni krst Srbije


15.03.2018

Crveni krst Srbije danas je posetilo 28 učenika 2. razreda Christianshavn gymnasium iz København, Danska. U pratnji učenika bila su 2 nastavnika i vođa puta. Posetu je inicirala Biljana Lozo, poreklom iz Obrenovca, koja niz godina živi i radi u Danskoj.

Tokom svog petodnevnog boravka u Beogradu, pored susreta sa učenicima XIV beogradske gimnazije i drugih aktivnosti, naši mladi prijatelji iz Danske, prema svojoj želji, posetili su sedište nacionalnog društva.

Pored osnovne informacije o radu Crvenog krsta u Srbiji gosti su izrazili želju da saznaju više posebno o radu sa migrantima, psihosocijalnoj podršci u savladavanju posledica ratnih trauma.

Predstavnici našeg nacionalnog društva mlade goste upoznali su i sa aktivnostima u Programu borbe protiv trgovine ljudima a takođe su posetili i Spomen sobu Crvenog krsta Srbije gde su se upoznali sa načinom na koji nacionalno društvo brine o očuvanju sećanja na istoriju svog rada.

Zahvaljujući Crvenom krstu Beograda u razgovoru sa mladim gimnazijalcima učestvovao je i Otabor Micheal Steven iz Nigerije, poznatiji kao Stiv – Steva, koji je već godinu dana u statusu migranta smešten u Centar u Bogovađi a koji im je izneo svoja iskustva o boravku u Srbiji kao i na koji način mu pomaže Crveni krst u Srbiji.