Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

DECA IZ OPŠTINE RANILUG U POSETI CRVENOM KRSTU NOVOG SADA


23.08.2017

Crveni krst  Novog Sada je i ove godine nastavio saradnju započetu pre tri godine, prijemom i boravkom dece iz Opštine Ranilug. Opština Ranilug je srpska enklava u Kosovskom pomoravlju koja broji 6.000 stanovnika i 43 dece osnovnoškolskog uzrasta iz ove enklave boravilo je u Novom Sadu od 17. do 20. avgusta 2017. godine. Zahvaljujući ljudima dobre volje organizovan je smeštaj u školi „dr Milan Petrović“, ishrana i poseta kulturnim institucijama Grada Novog Sada a 19. avgusta decu je ugostio Crveni krst Zrenjanina.

Dana 17. avgusta 2017. godine decu i predstavnike opštine Ranilug sa Kosova i Metohije u Svečanoj sali Gradske kuće primio je Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Tom prilikom Davor Petković, direktor obrazovanja opštine Ranilug, uručio je zahvalnice ljudima dobre volje koji su pomogli realizaciju ove humanitarne aktivnosti. Deca su posetila Gradsku biblioteku Novog Sada i Maticu Srpsku.

Dana 18. avgusta 2017. godine, sa početkom u 12.00 časova, u centralnom holu zgrade Pokrajinske vlade, potpredsednik Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, upriličili su svečani prijem za osnovce i njihove nastavnike iz Opštine Ranilug sa Kosova i Metohije, povodom njihove posete gradu Novom Sadu koju organizuje Crveni krst Novog Sada. Tom prilikom deci su uručene školske torbe sa priborom. Istog dana u prepodnevnim časovima, za decu je organizovana poseta Petrovaradinskoj tvrđavi a volonteri Crvenog krsta Novog Sada su prezentovali aktivnosti iz oblasti prve pomoći. U toku dana deca su posetila Kulturno informativni centar Futog i Park prirode Jegričku.

Dana 19.avgusta 2017.g, decu je dočekao i ugostio Crveni krst Zrenjanin, gde su imali prilike da posete kulturne institucije Grada Zrenjanina.

Naši dragi gosti su ispraćeni, 20. avgusta 2017.g, za Beograd, gde im je, zahvaljujući Kancelariji Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju, omogućena poseta Zoološkom vrtu, kao i ručak u restoranu.

Crveni krst Novog Sada je neizmerno zahvalan donatorima:

  1. ŠOSO sa domom učenika „dr Milan Petrović“
  2. KIC „Mladost“, Futog
  3. AD „Luka Novi Sad“, Novi Sad
  4. Pekara „Evropa“, Novi Sad
  5. Matica Albanaca Srbije
  6. UNIVERZAL DOO, NOVI SAD
  7. IMPERIALBUILDINGS DOO, NOVI SAD
  8. JKP “Tržnica“, Novi Sad
  9. KORTEX DOO, NOVI SAD
  10. Enterijer „Janković“, Novi Sad
  11. Colonial Co doo, Novi Sad
  12. DOO „Ciklonizacija“, Novi Sad
  13. PSS „Poljoprivredna stanica“, Novi Sad
  14. JKP „Parking servis“, Novi Sad
  15. „Kopren“ doo, Novi Sad
  16. „ Graditelj“, Novi Sad