Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Dodela nagrada i priznanja u Crvenom krstu Srbije povodom Svetskog dana doborovoljnih davalaca krvi


14.06.2022

Savetnica za zdravstvena i socijalna pitanja Predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, dr Verica Lazić, povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi juče je u Crvenom krstu Srbije  čestitala praznik svim davaocima krvi u Srbiji i uručila 11 priznanja najuspešnijim sredinama u dobrovoljnom davalaštvu krvi u 2021. godini.

Prof. Dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije čestitao je davaocima krvi praznik i zahvalio se na solidarnosti naših građana koji ni u vreme pandemije nisu odustajali od dobrovoljnog davanja krvi.

Ispred Ministarstva zdravlja Republike Srbije prisutnima se obratila i dr Jelena Janković, pomoćnik Ministra zdravlja.

Ovim povodom uručena su priznanja „Za najhumaniji grad“ Požarevcu, Pirotu i Kragujevcu i „Za najhumaniju opštinu“ Preševu, Štrpcu, Lazarevcu, Depotovcu, Zemunu, Inđiji, Bačkoj Palanci i Babušnici.

Istim povodom predstavljeno je  istraživanje o zadovoljstvu davalaca krvi i  uručene su nagrade najuspešnijim učenicima na ovogodišnjem konkursu „Krv život znači“ u čemu su učestvovali predsednik Crvenog krsta dr Dragan Radovanović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, Ljubomir Miladinović.