Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

DODELA NAGRADA NA KONKURSU CRVENOG KRSTA SRBIJE „KRV ŽIVOT ZNAČI“


24.05.2017

U petak, 26. maja 2017. godine u 12:00 časova svečano se dodeljuju nagrade najboljima na konkursu „Krv život znači“ koju organizuje Crveni krst Srbije, u Siminoj 19, u Beogradu.

Ovom prilikom učenici čiji su radovi ocenjeni najkvalitetnijim i najpromotivnijim za oblast dobrovoljnog davalaštva krvi primiće nagrade. Oni su se takmičili u tri uzrasne grupe (niži i viši razredi osnovne škole i srednja škola)  i tri kategorije - likovnoj, literarnoj i video kategoriji.

U konkursu koji je preko organizacija Crvenog krsta u gradovima i opštinama objavljen ove godine u februaru, učestvovalo je preko 23.000 učenika iz preko 700 škola iz 120 sredina u našoj zemlji.

Ovogodišnji pobednici dolaze iz 17 mesta iz Srbije i to iz: Voždovca, Novog Beograda, Savskog venca, Mladenovca, ali i Ljiga, Čačka, Zrenjanina, Leskovca, Trstenika, Boljevca, Novog Sada, Leposavića, Bogatića, Sombora, Štrpca, Alibunara i Kruševca. 

Likovni  radovi su izloženi u holu Crvenog krsta Srbije, a literarne radove ćete imati prilike da čujete od samih autora te da vidite i video radove nagrađenih. Za sve korisnike interneta ovi radovi dostupni su i na namenskoj gugl+ stranici „krv život znači“.

Prvoplasirani učenici provešće deset dana u objektu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u periodu od 26. jula do 4. avgusta ove godine. Za drugo i treće plasirane obezbeđena su vredna izdanja/enciklopedije. I nastavnici i profesori nagrađenih učenika dobiće uspomenu sa ove svečanosti.

Ovaj konkurs raspisuje se svake godine sa željom da davalaštvo krvi postane svakodnevica u razgovorima i razmišljanjima mladih ljudi.