Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Donacija kompanije LIDL


14.02.2020

Predstavnici kompanije LIDL Srbija  donirali su  potrebnu opremu narodnoj kuhinji Crvenog krsta  u Gornjem Milanovcu, čime je simbolično obeležen kraj humanitarne akcije „Mala dela su velika stvar“. U ovoj kampanji, potrošači u Lidlu su pred Novu godinu, kupili i poklonili korisnicima programa Crvenog krsta Srbije 15 tona proizvoda, a Lidl Srbija je zauzvrat, kao svoj deo doprinosa, donirao opremu za 20 narodnih kuhinja širom Srbije.

Uručenju donacije prisustvovali su: Jelena Radojičić iz Crvenog krsta Srbije, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac Nebojša Ivović i rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija Martina Petrović.

„Doniranje opreme narodnim kuhinjama još jedan je korak ka poboljšanju uslova rada ovih ustanova, a nama je posebno drago što smo zajedno sa našim potrošačima pokrenuli dobra dela i makar malo učinili lakšom i lepšom svakodnevicu korisnicima Crvenog krsta Srbije“, izjavila je Martina Petrović.

Veliku ulogu u organizovanju akcije „Mala dela su velika stvar“ imale su  organizacije Crvenog krsta Srbije u gradovima i oštinama , koje su rasporedile prikupljene proizvode prema potrebama korisnika.

„Dobrota je jedino bogatstvo koje se deljenjem uvećava, što je i bio moto akcije Lidla Srbija i Crvenog krsta Srbije - male stvari čine velika dela. Zahvaljujemo se Lidlu na razumevanju, entuzijazmu i efikasnosti“, istakla je Jelena Radojičić stručni saradnik za socijalne delatnosti Crvenog krsta Srbije  i izrazila je  nadu da će pomoć u pripremi kuvanih obroka korisnicima narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije ponuditi i druge kompanije.

Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac naglasio je da će donacija rashladnih uređaja olakšati rad narodne kuhinje u ovom gradu.

„Oprema za narodnu kuhinju Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu u kojoj se dnevno pripremaju kuvani obroci za 130 korisnika veoma je značajna donacija za njih, ali i za nas i za naš grad. Zahvaljujem se kompaniji Lidl i Crvenom krstu Srbije što su omogućili da narodna kuhinja, koja svakog dana priprema kuvane obroke za svoje korisnike, funkcioniše lakše i bolje“, dodao je Ivović. 

Građani su u kampanji „Mala dela su velika stvar“ u prodavnicama Lidla Srbija prikupili 15 tona prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, tako što su kupljene proizvode namenjene korisnicima Crvenog krsta ostavljali u obeleženom prostoru iza kasa. Kompanija Lidl Srbija je u znak zahvalnosti za njihov doprinos izdvojila finansijska sredstva za opremanje 20 narodnih  kuhinja,donirajući neophodne rashladne uređaju i kuhinjsku opremu i to u: Aranđelovcu, Ćupriji, Kovinu, Lučanima, Malom Zvorniku, Jagodini, Gornjem Milanovcu, Užicu, Medveđi, Subotici, Požegi, Malom Iđošu, Priboju, Prijepolju, Svrljigu, Gadžinom Hanu, Kuršumliji, Majdanpeku i Vladimircima, a prema potrebama koje je odredio Crveni krst Srbije, u čijoj su nadležnosti narodne kuhinje.

Kompanija Lidl Srbija, pod motom održivog poslovanja „Za bolje sutra“, nastaviće da osluškuje potrebe sugrađana u lokalnim zajednicama u kojima posluje.