Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA - 18. oktobar


17.10.2019

Da li misliš da je problem daleko od tebe? #BližeJeNegoŠtoMisliš #It'sCloserThanYouThink

Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograd obeležiće 18. oktobar kao Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, podsećajući građane da je to jedno od najvećih zla koje je opstalo čak i do modernog doba.

Na jedinstven i interaktivan način, volonteri Crvenog krsta će od 11:30 do 14:00 časova u Beogradu u Kombank dvorani, Trg Nikole Pašića 5, informisati građane o merama opreza koje je potrebno primeniti kada apliciraju za posao kako bi se zaštitili od namere trgovaca ljudi.

U zavisnosti od uzrasta i sfere interesovanja za ovu temu pripremili smo virtuelnu zonu za sve sugrađane i edukativnu zonu za najmlađe posetioce Kids festa.

Pojava savremene tehnologije, a pre svega realna upotreba iste, pruža mogućnost da se formiranjem virtuelne zone omogući sugrađanima da uz korišćenje najsavremenijih naočara za virtuelnu realnost pogledaju film koji na potresan način daje informaciju o svim brutalnostima kojima su izložene žrtve trgovine ljudima.

Svesni činjenice da spoznajom i jakim ličnim iskustvom, ostavljamo dubok trag na građane virtuelnom realnošću želimo da probudimo njihovu reakciju i uključimo ih u misiju kojom svako od nas postaje svestan rizika, a moralno obavezan da stečene informacije širi u krugu svoje zajednice.

Naše najmlađe sugrađane volonteri Crvenog krsta će edukovati o postojanju rizičnih situacija u kojima moraju biti posebno oprezni. Namera nam je da ih upozorimo da je važno, i zašto, da otvoreno razgovaraju sa svojim roditeljima i odraslima o ovoj bitnoj temi za celo društvo Kroz igrolike aktivnosti volonteri će savetovati najmlađe kako da pravilno postupe u situaciji kada se bez nadzora nađu u pojedinim okolnostima (u svom domu, ispred škole, u saobraćaju, prodavnici, igralištu, autobuskoj ili železničkoj stanici, na internetu).

Ne dozvoli da te prevare i iskoriste. Informiši sebe i druge!

#BližeJeNegoŠtoMisliš #It'sCloserThanYouThink