Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima


19.10.2019

Želite li posao iz snova? Informišite sebe i druge!

Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograd su obeležili Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobar,uličnom manifestacijom na kojoj su volonteri Crvenog krsta inovativno i interaktivno informisali građane o merama opreza koje je potrebno primeniti kada apliciraju za posao kako bi se zaštitili od namera trgovaca ljudima.

Pojava savremene tehnologije, a pre svega realna upotreba iste, pruža mogućnost da se formiranjem  virtuelne zone omogući sugrađanima da uz korišćenje najsavremenijih naočara za virtuelnu realnost pogledaju film koji na potresan način daje informaciju o svim brutalnostima kojima su izložene žrtve trgovine ljudima.

Za najmlađe posetioce Kids festa, unutar Kombank dvorane je bila formirana edukativna zona na kojoj su edukovani volonteri Crvenog krsta ukazivali na postojanje rizičnih situacija u kojima deca moraju biti posebno oprezna. Namera je da deca budu upozorena da je važno da otvoreno razgovaraju sa svojim roditeljima i odraslima o ovoj bitnoj temi za celo društvo.  Kroz igrolike aktivnosti volonteri su savetovali najmlađe kako da pravilno postupe u situaciji kada se bez nadzora nađu u pojedinim okolnostima (u svom domu, ispred škole, u saobraćaju, prodavnici, igralištu, autobuskoj ili železničkoj stanici, na internetu).

#BližeJeNegoŠtoMisliš

#It'sCloserThanYouThink