Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Fokus grupa u Čačku


05.07.2016

Juče 4. jula u prostorijama Crvenog krsta Čačka u okviru projekta "Položaj starijih na selu" organizovana peta fokus grupa sa starijim osobama sa sela. Cilj fokus grupe bio je da se sazna kako stariji na selu žive, koji su njihovi problemi, šta im nedostaje, šta im je na selu najteže, ali su takođe stariji imali predloge o tome kako najefikasnije problem starijih na selu može da bude rešen. Ukupno 13 starijih iz Čačka i okolnih sela učestvovalo je u  ovoj aktivnosti i osvetlio položaj starijih u ovoj opštini.

Projekat "Položaj starijih na selu" realizuje se u saradnji sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti i uz finansijsku podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA). Do sada su organizovane fokus grupe sa starijima koji žive na selu u okolini Kragujevca, Beograda, Kikinde, Pirota i Čačka.

U narednom periodu realizovaće se istraživanje koje će nam omogućiti izpitivanje većeg broja starijih osoba sa jedne strane to će nam pružiti jasnu sliku o položaju starijih na seliu, a sa druge strane će omogućiti da se izrade preporuke za poboljšanje položaja starijih na selu.