Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Generalna skupština Evropske federacije za spasavanje na vodi (ILSE - International Life Saving Federation for Europe)


16.03.2021

Generalna skupština Evropske federacije za spasavanje na vodi (ILSE - International Life Saving Federation for Europe) održana je 13. marta 2021. godine.

Na Generalnoj skupštini delegati iz 38 evropskih zemalja iazabrali su predstavnike za mandatni period od 2021. do 2026. godine. Tokom Skupštine i zasedanja novog Odbora direktora ILSE predstavnici Crvenog krsta Srbije su izabrani za rad u sledećim telima:

  • prof.dr Sanja Mazić, Predsednica komisije za spasilastvo na vodama i planinama i Predsednica Odbora Saveza Nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza za lifesaving Crvenog krsta Srbije,  izabrana je za člana Odbora direktora ILSE i medicinskog savetnika;
  • Sendi Žolt, član komisije za spasilaštvo na vodama i planinama i Predsednik zbora sportskih stručnjaka i stručnjaka u sportu, izabran je za člana Komisije ILSE za spasavanje na vodi;
  • Ranko Demirović, koordinator za pripreme i odgovor na nesreće, spasilaštvo na vodi i planinama Crvenog krsta Srbije, izabran je za člana Komisije ILSE za menadžment i administraciju.

Predstavnici Crvenog krsta Srbije u narednih 5 godina učestvovaće u razvoju, standardizaciji i radu Evropske federacije za spasilastvo na vodi (lifesaving) što će doprineti prenošenju iskustva iz drugih evropskih zemalja, standardizaciji i unapređenju LIFESAVING sportske grane sa evropskim i svetskim pravilima.

Za predsednika ILSE reizabran je dr Detlev Mohr (Nemačka), a za generalnog sekretara Joachim Kellermeier (Nemačka).