Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Internet – opasnosti koje vrebaju od trgovine ljudima i mogućnost prevencije


26.04.2024

Crveni Krst Srbije  i Pravni fakultet u Beogradu i Vikimedia Srbije tradicionalno realizuju  radionice “Znanjem protiv trgovine ljudima”.  U četvrtak 25. aprila  u prostorijama Pravnog fakulteta u Beogradu ralizovana je radionica o opasnostima koje vrebaju sa interneta.

Cilj ovih radionica jeste da se učesnici na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa temom borbe protiv trgovine ljudima i opasnostima koje vrebaju sa interneta kao i prednostima Viki projekta u povećenju svesti javnosti u odabranim oblastima.

Nakon predavanja o borbi protiv trgovine ljudima imali su obuku i radionicu o uređivanju Vikipedije kako bi mogli da daju svoj doprinos prevenciji trgovine ljudima plasiranjem relevantnih informacija putem interneta.

Ovom aktivnošću studenti će se priključiti borbi protiv trgovine ljudima koju Crveni krst zasniva na edukaciji pojedinaca i grupa da prepoznaju problem i šire znanja o opasnostima koje ova pojava nosi i posledicama koje izaziva u društvu kao i merama potrebne zaštite.

Realizaciju ovogodišnje zajedničke radionice sproveo je Crveni krst Palilula a predavač je bila Jelena Kolarević, trener i član Komisije za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije.