Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Jedna od deset veličanstvenih, volonterka Crvenog krsta Ana Nikolić


05.04.2021

Ana Nikolić mlada volonterka Crvenog krsta Palilula bila je deo izložbe „Kada je svet stao one nisu“, i našla se u društvu deset žena koje su tokom pandemije pomagale i još uvek pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Njeno lice je lice svih naših volonterki u svim sredinama, a njena fotografija predstavlja priznanje za sve humane žene koji su pod znakom Crvenog krsta pomagale ugroženima i doprinele da se niko u Srbiji ne oseća zaboravljeno i ostavljeno.

Izložba u Francuskom kulturnom centru otvorena je od 8. marta do 15. aprila 2021. godine i na njoj je fotografija i izjava Ane Nikolić. Izložba je deo projekta koji je realizovan uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women, sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, Ministarstvom za evropske integracije, Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Francuskom ambasadom u Beogradu. Izložbu je otvorio Francuski ambasador u Srbiji NJ.E. g. Žan Lui Falkoni

Izložba će nakon Beograda biti postavljena u Nišu, Novom Sadu i u još nekoliko gradova u Srbiji. Fotograf je Igor Mandić, a audio zapis uradila je Sandra Mandić.

Više o izložbi: http://igormandic.com/kada_je_svet_stao/

https://serbia.un.org/en/122232-un-women-opens-exhibition-when-world-stopped-they-didnt