Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

KAMPANjA “CRVENI KRST – CRVENI TEPIH” 2020


01.07.2020

Sa velikim ponosom predstavljamo naše promotere dobrovoljnog davalaštva krvi u kampanji #crvenikrstcrvenitepih #redcrossredcarpet. Oni su plemeniti predstavnici ovog društva, a njihova energija i sve ono što oni lično predstavljaju nosiće poruku ka našim davaocima da u najplemenitijoj misiji nisu sami. Dobrovoljno davalaštvo krvi postaje odraz najviše lične humanosti u kojoj pojedinac dajući deo sebe zauzvrat dobija svest o tome da je njegova krv postala deo nečijeg života, nečijeg osmeha.

Istovremeno uz pomoć naših promotera šaljemo poruku da svako može dati svoj doprinos: davanjem krvi, volontiranjem u davalaštvu krvi ili širenjem tačnih informacija o potrebama za dobrovoljnim davanjem krvi pa ove godine ovu poruku nosi Zinaida Dedakin, Sergej Ćetković, Miroslava Najdanovski, Nenad Maričić, Tamara Ćosić, Dragan Ilić, dr Nele Karajlić, Ivan Ivanov, Milena Vasić, Marina Ćosić, Sofija Juričan, Igor Đorđević, Đorđe Kreća, dr Ivana Božović, Antonija Nađ Kosanović, Aleksandar Petrović, Gojko Pjetlović, Nenad Pagonis, Stefan Buzurović, Biljana Todorović, Anđelka Prpić, Dragana Mićalović, Ana Stanić, Vanja Grbić, Vesna Čipčić, Saša Kovačević i Zorana Bećić.

Kampanja #redcrossredcarpet #crvenkrstcrvenitepih će trajati u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2020. godine, a naši građani će u toku leta uz veliku podršku nacionalnih, regionalnih i kablovskih televizija kao što su RTS, Tv Prva, Tv Happy, B92, Kopernikus, Pink, kao i putem društvenih mreža, a i kroz organizovane aktivnosti imati prilike da na našim akcijama krvi vide promotere koji imaju odgovoran zadatak da ove godine u toku leta obaveste javnost da i u najsrećnijim životnim okolnostima postoji potreba za davaocima krvi. Iz svega ovoga javnost može zaključiti da davalac krvi nema zamenu jer čoveku u nevolji može pomoći samo čovek.

Dovoljne rezerve bezbedne krvi mogu biti obezbeđene samo putem redovnih davanja krvi dobrovoljnih, neplaćenih davalaca. Krv pomaže pacijentima u životno ugroženim stanjima da žive duže i sa boljim kvalitetom života. Pomaže pri složenim medicinskim i hirurškim procedurama. Krv je takođe važna u lečenju povređenih tokom svih hitnih situacija (prirodnih katastrofa, nesreća, oružanih sukoba) i ima osnovnu ulogu u spasavanju života na porođajima i u neonatalnom zbrinjavanju.

Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograd ovu kampanju pokreću i vode uz veliku podršku društveno odgovornih kompanija, pa veliku zahvalnost dugujemo kompaniji JP za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji GO Obrenovac koja nam je ustupila prostor Arboretuma za ekranizovanje jednog dela promotivnog spota.

Posebnost ove kampanje, pre svega pružajući produkcionu podršku, pokazali su odgovorni privredni subjekti pa tako ističemo Falkensteiner Hotel Belgrade koji je ustupio svoje kongresne i smeštajne kapacitete, a sve to kako bi se za potrebe promotivne kampanje postavio improvizovani studio u kome su uticajne javne ličnosti snimale poruke za kampanju.

CarGo Technologies kao i Udruženja građana CarGo u ovoj godini formiralo je svoj flotni tim koji je realizovao podršku na putu, pa su za potrebe produkcionog tima Crvenog krsta uradili brojne transfere naših saradnika i promotera u kampanji, a dugogodišnje partnerstvo kompanije VodaVoda doo dovelo nas je do razmišljanja da je u svakom danu potrebna zdrava krv i zdrava voda! Na naše veliko zadovoljstvo ova odgovorna kompanija obezbediće osveženje za najhumanije ljude i to na velikom broju akcija koje bude organizovao Crveni krst.

Posebnu zahvalnost dugujemo profesionalnim i odgovornim medijima koji su u toku prošle godine naše napore prepoznali i uključujući svoje lične kapacitete te doprineli da praćenje aktivnosti kroz #crvenikrstcrvenitepih #redcrossredcarpet poprimi obrise velikih društvenih događaja koji aktiviraju ono najplemenitije u nama. Zbog svega gore navedenog ovo saopštenje je iskazivanje najvećeg poštovanja za sve novinare i saradnike koji shvataju da davalaštvo krvi zaslužuje posebno mesto u shvatanju i percepciji humanosti.