Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Kampanja „Otvori oči“: posteri u vozilima gradskog prevoza širom Srbije


15.10.2021

Nastavak kampanje „Otvori oči“ Crvenog krsta Srbije su posteri postavljeni u vozilima gradskog prevoza u 5 gradova širom Srbije. Kampanja obuhvata više od 20 vozila u gradovima kao što su Subotica, Novi Sad, Beograd, Niš, Kragujevac.

Kampanja je počela edukacijom starijih žena i gerontodomaćica 15. maja, nastavila se izložbom slika u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu na Međunarodni dan borbe protiv zlostavljanja starijih osoba, 15 juna, zatim se nastavila kratkim filmom u poštama u 17 gradova Srbije i trajaće do kraja godine.

Cilj kampanje je podizanje svesti javnosti o problemu o kome se ćuti, ali i ukazivanje na važnost da se kroz široki spektar aktivnosti i kampanja u kontinuitetu utiče na preveniranje nasilja i time omogući dostojanstveno starenje. Crveni krst Srbije već dugi niz godina ukazuje na važnost ove teme, dok u saradnji sa partnerima na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou realizuje projekte koji se odnose na datu temu.

Kampanja je deo projekta „Osnaživanje starijih žena: sprečavanje nasilja kroz promenu socijalnih normi u Srbiji i Austriji (EmPreV)“, koji se sprovodi uz podršku Evropske unije, Austrijske razvojne agencije i Austrijskog Crvenog krsta.