Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

KOD NAS - MEĐUNARODNA ŠKOLA HUMANITARNE FOTOGRAFIJE


27.04.2018

Puno simbolike u jednom naslovu. Sa dve reči postaneš, ili možeš postati, mesto gde vreme ne daje vremena već moraš odmah da reaguješ kako bi spasio ugrožene.

Crveni krst Niša organizovao je Međunarodnu školu humanitarne fotografije u vanrednim situacijama (http://www.humanitarianphotographyschool.com ) u Divljani (Niš) u periodu od 19. do 22. aprila 2018. godine.

Međunarodnu školu je vodio Ibrahim Mala (Ibrahim Malla), Sirija, profesionalni fotograf koji je obavljao humanitarne zadatke u misijama Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i Međunarodnom komiteta Crvenog krsta.

Ove godine saznanjima su obogaćeni predstavnici iz Tunisa, Italije, Gane, Bosne i Hercegovine. Makedonije i Srbije.

Veliko iskustvo, način pristupa, beleženje događaja, zasnovanom na zaštiti prava ugroženih, prezentovano je učesnicima na način kako bi u svojim sredinama omogućili što veću podršku onima koji su ugroženi.

U razmeni iskustava, stečenih u različitim kulturološkim sredinama, ostvaren je univerzalni pristup u vizuelnom predstavljanju i obezbeđenju sredstava od donatora za rešavanje  elementarnih potreba ugroženih.

Vreme koje predstoji, sigurno će postavljati različite humanitarne izazove. Crveni krst mora odgovoriti na njih u interesu onih kojima je pomoć neophodna.

Način da se obezbede sredstva i zaštite prava ugroženih jeste i fotografija kojom beležimo aktivnosti.

U narednom periodu očekuje se dalja realizacija ove veoma značajne aktivnosti Crvenog krsta Niša i svih učesnika u ovom projektu koji može obezbediti značajnu podršku ugroženima.