Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Kompanija Tetra Pak donirala 35.000 evra Crvenom krstu Srbije


23.04.2020

Beograd, 23. april: Globalna pandemija bolesti COVID-19 svima nam je donela do sada nezabeležene izazove u svakodnevnom životu, a kompanija Tetra Pak saoseća sa svima čiji su životi pogođeni pandemijom.

U cilju podrške kolektivnoj borbi protiv krize, kompanija Tetra Pak doniraće ukupno 100.000 evra humanitarne pomoći u nameri da se zaustavi širenje bolesti COVID-19 i pomogne građanima Srbije u procesu oporavka. Iznos od 35.000 evra biće doniran Crvenom krstu Srbije. Dodatno, u cilju podrške lokalnoj zajednici u Gornjem Milanovcu, gradu u kom posluje i Tetra Pak fabrika, 50.000 evra biće donirano Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, 10.000 evra gornjomilanovačkom Domu zdravlja, i 5.000 evra Opštini Gornji Milanovac. Donirana sredstva biće iskorišćena u cilju podrške zdravstvenom sistemu opštine i borbi protiv COVID-19 pandemije na lokalnom nivou.

„Pandemija bolesti COVID-19 ostavila je do sada nezabeležene posledice u zajednicama širom sveta. U mislima smo sa svima čiji su životi pogođeni ovom pandemijom“ – izjavio je Gijom Laturet, generalni direktor kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Evropu. „Zahvalni smo našim zaposlenima, posebno onima koji rade u našoj fabrici u Gornjem Milanovcu, na njihovom konstantnom doprinosu, predanom radu i pomoći da održimo neometanu isporuku hrane tokom ovih teških vremena. Takođe, zahvalni smo i našim klijentima i partnerima, te izražavamo punu podršku Vladinim merama, industriji i zajednicama u borbi tokom vanredne situacije.“

 

Kompanija Tetra Pak ostaje u potpunosti posvećena obećanju da štiti ono što je dobro, tako što ispunjava svoju ulogu u obezbeđivanju neometanog snabdevanja hranom u zemlji, uz istovremeno poštovanje mera kojima se osigurava zdravlje i bezbednost zaposlenih, kao i svih drugih koji su povezani sa njenim poslovanjem.

 

O KOMPANIJI TETRA PAK

Kompanija Tetra Pak je svetski lider u proizvodnji rešenja za obradu i pakovanje hrane. Kroz blisku saradnju sa klijentima i dobavljačima, mi obezbeđujemo bezbedne, inovativne i ekološki sigurne proizvode koji na svakodnevnom nivou zadovoljavaju potrebe stotina miliona ljudi u više od 160 zemalja širom sveta. Sa više od 25.000 zaposlenih širom sveta, mi verujemo u odgovorno liderstvo u industriji i održiv pristup poslovanju. Naš slogan, „ŠTITI ŠTO JE DOBRO", oslikava našu viziju, a to je da učinimo hranu dostupnom i sigurnom, svuda.

Više informacija o kompaniji Tetra Pak dostupno je na stranici www.tetrapak.com