Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Konferencija „Digitalna inkluzija“


27.09.2023

Završna konferencija projekta “Digitalna inkluzija” održana je 22. septembra 2023. godine u Gradskoj upravi u Pančevu. Na konferenciji je predstavljen projekt „Digitalna inkluzija” koje je u proteklih deset meseci realizovalo Udruženje „Na pola puta” iz Pančeva u saradnji sa Gerontološkim centrom Pančevo, pa je u okviru konferencije bila i  promocija istoimenog priručnika namenjenog starijim osobama i osobama sa intelektualnim teškoćama.

O rezultatima su govorile Aleksandra Janić, koordinatorka projekta, Magdalena Sabo, radioničarka na projektu i Nataša Todorović iz Crvenog krsta Srbije, koordinatorka šireg, regionalnog projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa”, čiji je „Digitalna inkluzija” samo deo. Projekat su podržali Evropska unija, Austrijska razvojna agencija i austrijski Crveni krst.

Na prezentaciji projekta bio je i Milenko Čučković, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužen za socijalna pitanja, koji je čestitao učesnicima na uspešno završenom projektu i predložio da se, u saradnji sa Gradom, ovaj priručnik u narednom periodu distribuira i drugim starijim osobama na teritoriji Pančeva i ostalim osobama kojima bi mogao biti od koristi.

Projekt koji je započet u novembru prošle godine i u proteklih deset meseci je kreiran jedan program i dve publikacije. Jedan priručnik za sticanje veština za korišćenje interneta za starije osobe i osobe sa intelektualnim poteškoćama i drugi priručnik za voditelje radionica „Digitalna inkluzija”, koji će stručnim radnicima olakšati vođenje radionica i pripremu za rad. Ravnopravan partner u radu bio je Gerontološki centar Pančevo.

Oba priručnika možete preuzeti u elektronskoj formi, skeniranjem sledeća dva QR koda: