Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Konkurs "Krv život znači" 2023


11.05.2023

Komisija za odabir najuspešnijih radova na konkursu “Krv život znači” u 2023. godini odabrala je najuspešnije radove.

Pobednički radovi dolaze iz Beograda ( Mladenovac, Stari grad, Surčin, Zemun i Savski venac) Niša, Novog Sada, Kragujevca, Sombora, Šapca, Užica, Jagodine, Aranđelovca, Mionice i Trstenika.

Na ovogodišnjem konkursu “Krv život znači” ove godine učestvovale su 703 osnovne škole i 141 srednja škola iz 135 sredina u Srbiji, a radove je poslalo preko 35.000 učenika.

Mlađi osnovci su konkurisali svojim literarnim, likovnim radovima i video sadržajima. Stariji osnovci i srednjoškolci su konkurisali sa kreativnim SMS porukama, vizualima i video sadržajima.

U uži izbor je ušlo preko 500 radova, a komisija Crvenog krsta Srbije je na nacionalnom nivou odabrala po najviše do 3 najuspešnija iz svake kategorije.

Komisiju su činili članovi komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije: Dr Milutin Mihajlović, predsednik,  Jelena Milić i Marko Dinić, članovi, kao i predstavnice Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, Zorica Bijelić  i Instituta za transfuziju krvi Srbije, Ivana Rodić.

Nagrađeni radovi su  objavljeni na društvenim mrežama Crvenog krsta Srbije kao i na youtube kanalu te korišćeni u promociji dobrovoljnog davanja krvi.

Svim mladim budućim davaocima krvi na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi čestititamo na ostvarenom uspehu a ostalima želimo više uspeha naredne godine!

Da biste dobili više informacija, kontaktirajte gradsku ili opštinsku organizaciju Crvenog krsta iz vašeg mesta.

Vaš, Crveni krst Srbije