Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

LETNjA ŠKOLA PODMLATKA CRVENOG KRSTA


06.09.2023

I ove godine su deca koja su boravila u odmaralištima Crvenog krsta imala priliku da uče od najboljih – od edukovanih mladih volontera Crvenog krsta.

Tokom leta,  Školu podmlatka Crvenog krsta Srbije realizovalo je 58 edukovanih mladih volontera iz 20 organizacija Crvenog krsta (Voždovac, Gornji Milanovac, Zubin Potok, Zrenjanin, Jagodina, Kikinda, Kosovska Mitrovica, Kragujevac, Kraljevo, Negotin, Niš, Novi Sad, Palilula, Pančevo, Ruma, Svilajnac, Sombor, Stari grad, Subotica i Ćićevac). Edukativne i zabavne  aktivnosti su sproveli mladi volonteri u odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima za oko 1.800 dece. U još četiri odmarališta Crvenog krsta, i to u Bačkom Monoštoru (odmaralište CK Sombor), Divljani (CK Niš), Mitrovom Polju (Crveni krst Aleksandrovac) i na Vršačkom bregu (Crveni krst Vršac), interaktivnim aktivnostima obuhvaćeno je još 179 dece. 

Koncept Letnje škole obuhvata edukativni program za decu koji uključuje relevantne teme iz sledećih oblasti rada Crvenog krsta: Širenje znanja o vrednostima koje promoviše i zastupa Crveni krst, Ukazivanje prve pomoći, Realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja, Promocija humanih vrednosti – prevencija nasilja među decom i mladima, Prevencija trgovine ljudima i Promocija zdravijih životnih stilova. Letnja škola uključuje i večernji zabavni program u kome deca učestvuju i imaju priliku da pred vršnjacima prikažu svoje veštine i talente.

#crvenikrstsrbije#letnjaskolapodmlatkacrvenogkrsta#decjeodmaraliste#mladivolontericrvenogkrsta#