Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Leto je, sezona godišnjih odmora, korona virus = nedostaje krv


03.08.2020

Inače, tokom svakog leta borimo se da smanjimo sezonsku nestašicu krvi, a sa ovom epidemiološkom situacijom, još je teže.To ljudima koji se leče u sistemu zdravstvene zaštite u ovom trenutku, ne znači mnogo, njima treba krv. Treba im krv zdravih ljudi, dobrovoljnih davalaca krvi.

Zbog toga, hajde da damo svoj doprinos. Crveni krst Srbije je pokrenuo kampanju pod istim imenom kao i prethodnog leta „Crveni krst –crveni tepih“ i uključio javne ličnosti u promociju davanja krvi. Kako sama promocija nije dovoljna da bi se obezbedile dovoljne količine krvi, pozivamo vas da nam se pridružite.

Zaposleni iz sedišta Crvenog krsta Srbije i Beograda, u utorak, 4. avgusta u transfuziomobilu Instituta za transfuziju krvi Srbije na akciji Crvenog krsta Zvezdara ispred prostorija SO Zvezdara, daće krv, u intervalu od 11 do 16 časova.

 

Moramo zajedno da obezbedimo dovoljno krvi za sve pacijente koji se leče od hematoloških, onkoloških bolesti, za osobe sa hitnim stanjima, za porodilje, čak i za pojedine pacijenti s koronom. Oni neće moći da prežive bez nas, jer bez davalaca krvi nema transfuzije krvi.

Brinemo o svim merama prevencije prenosa korona virusa na samoj akciji.

Dobili smo donaciju kompanije VODAVODA da pomognemo i davaocima krvi i volonterima Crvenog krsta da podnesu ovu vrućinu, pa ako ste zdravi i imate između 18 i 65 godina, prošetajte do opštine Zvezdara i dajte krv. Niko to neće uraditi umesto nas.

Podržaće nas naši poznati mladi glumac Đorđe Kreća koji je jedan od 27 promotera dobrovoljnog davalaštva krvi ovog leta, koji će i dati krv na ovoj akciji.