Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Međugeneracijska debata na Prolećnom festivalu zdravlja


04.04.2017

U Domu omladine u Beogradu se od 5. do 6. aprila održava 15. Festival zdravlja. Kao i svake godine Crveni krst Srbije imaće štand na kome će promovisati svoje aktivnosti. Pored štanda planirana je Međugeneracijska debata “Srbija, društvo za sve generacije” koja će se održati 5. aprila od 11:30 do 12:30 u Maloj sali na prvom spratu.

Kao panelisti učestvovaće šest osoba različitih generacija koje će izneti svoj stav o međugeneracijskoj solidarnosti: Danica Šmic, stariji volonter Crvenog krsta, Gradimir Zajić, sociog u penziji, Marina Stojadinović, novinar Radio Beograda, Nikola Koruga, Društvo za obrazovanje odraslih, doktorant na andragogiji, Miloš Todorović, student antropologije i Nataša Todorović, psiholog Crveni krst Srbije.

Učesnici će pokušati da odgovore na sledeća pitanja: šta je za njih međugeneracijska solidarnost i kakav je odnos sa drugim generacijama, pozitivne i negativne strane tog odnosa i kako odnos među generacijama može da se unapredi na svim nivoima. Šta država može da učini da odnos poboljša, a šta mogu zajednice i mi kao pojedinci.

Cilj debate je unapređenje međugeneracijske solidarnosti kroz zajednički razgovor, debata se organizuje u okviru različitih aktivnosti Crvenog krsta Srbije u 2017. godini koju je Vlada Republike Srbije proglasila godinom međugeneracijske saradnje.