Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu


30.10.2017

Crveni krst Srbije učestvovao je  na 62. međunarodnom sajmu knjiga  koji se odžao  od 22. do 29. oktobra u Beogradu. Svoja izdanja i publikacije Crveni krst Srbije je  posetiocima predstavio na štandu koji se nalazio u hali broj 4 Beogradskog sajma. Volonteri Crvenog krsta Beograda su posetice međunarodnog sajma knjiga  upoznavali  sa aktivnostima organizacije i prikazujući različite programe Crvenog krsta kroz radionice za decu, mlade i odrasle. Na sajmu knjiga učestvovalo je 30 volontera iz Crvenog krsta Rakovice, Starog Grada, Zvezdare, Savskog venca , Vožvodca i Palilule. Postavljanje i pripremu štanda Crvenog krsta Srbije pomogli su i profesori i  studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Studenti psihologije su sa posetiocima štanda radili radionice vezane za dolazak i prihvat migranata u  našoj zemlji, pomoć Crvenog krsta, savladavanje jezičkih i kulturoloških barijera, razvoj komunikacije koja dovodi do međusobnog razumevanja i saradnje i drugo. Posetioce štanda Crvenog krsta studenti su anketirali prema upitniku koji je predhodno izrađen na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Na štandu Crvenog krsta Srbije na 62. međunarodnom sajmu knjiga volonteri Crvenog krsta su održali i radionicu vezanu za zaštitu dece i mladih od trgovaca ljudima.

Opremanje i zakup štanda Crvenog krsta Srbije pomogla je ove godine Međunarodna federacija društava  Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu je najposećeniji sajam koji se održava na Beogradskom sajmu svake godine i na kome Crveni krst, od  njegovog osnivanja, ima svoj izložbeni prostor za prezentaciju svojih aktivnosti i izdanja.