Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja


08.06.2018

U subotu, 9 juna u Beogradu, na donjem Kalemegdanu, u 10 časova Crveni krst Srbije organizuje međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Kroz simulirane situacije nezgoda koje se mogu dogoditi u sportu, na radu, u saobraćaju i drugim životnim  okolnostima, znanja i veštine prve pomoći će prikazati 14 ekipa Omladine, 10 ekipa Podmlatka i 4 ekipe najmlađih takmičara – ekipa Petlića. Manifestacija će okupiti preko 500 učesnika, volontera Crvenog krsta iz 15 gradova i opština iz centralnog i zapadnog dela Srbije.

Istoga dana, u Zaječaru, na Popovoj plaži održava se međuregionalno takmičenje za organizacije Crvenog krsta iz istočnog i južnog dela Srbije. I ova manifestacija će okupiti mlade volontere Crvenog krsta koji su pokazali najbolje znanje u prvoj pomoći u svojim gradovima i opštinama: 8 ekipa Omladine, 7 ekipa Podmlatka i jedna ekipa Petlića.

U okviru istih manifestacija održava se i takmičenje volontera Crvenog krsta koji se bave šminkom i simulacijom povreda koji su dragocena podrška onima koji uče prvu pomoć. Na ovom takmičenju će u Beogradu nastupiti 15 takmičara, a u Zaječaru 9 takmičara. Takmičenje u realističkom prikazu u Beogradu se održava u sedištu Crvenog krsta Srbije, Simina 19, dok se u Zaječaru održava na Popovoj plaži.