Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu održano predavanje o suzbijanju trgovine ljudima


04.03.2021

Crveni krst Srbije je na poziv dr Bojane  Čučković, vanrednog profesora Pravnog fakulteta u okviru Pravne klinike za suzbijanje trgovine ljudima realizovao predavanje i radionicu u cilju senzibilisanja studenata kao budućih profesionalaca koji u svom radu mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima a od kojih se očekuje da svojim radom zaštite prava žrtava.

Cilj Pravne klinike je da se studenti upoznaju sa razmerama problema trgovine ljudima kao i da se obuče za pružanje pravne pomoći žrtvama trgovine ljudima.

Od uspostavjanja rada Pravne klinike, 2010. godine  njen Program za suzbijanje trgovine ljudima, obuhvata  uvodno predavanje i radionicu koje realizuje Crveni krst Srbije  i set obuka koje sprovode nastavnici i saradnici Pravnog fakulteta, Kriminalističko-policijske akademije, Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Republike Srbije, sudije, tužioci, inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova, Služba za zaštitu žrtava trgovine ljudima, UNHCR, nevladina organizacija ASTRA i nevladina organizacija ATINA.

Prethodne evaluacije  Programa ocenjuju obuku Crvenog krsta jednom od najviših ocena a tokom realizivane aktivnosti uočena je visoka motivisanost studenata da uzmu učešće u radu radionice kao i da se više upoznaju sa aktivnostima Crvenog krsta u ovoj oblasti.