Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Ne dozvoli da te prevare i iskoriste - INFORMIŠI SEBE I DRUGE


27.07.2018

Crveni krst Srbije Vas poziva

da nam se, povodom obeležavanja Svetskog  dana borbe protiv trgovine ljudima,  pridružite u  ponedeljak  30. jula  u 18 časova, na jednoj od edukativnih  tačaka u Beogradu, na Adi Ciganliji, na stazi koja vodi prema kupalištu, gde će biti formirana Sigurna Zona, u kojoj će svi građani imati priliku da se informišu o problemu trgovine ljudima i merama zaštite.

Sigurna Zona će imati sadržaj za najmlađe, kako bi kroz druženje i igru sa volonterima Crvenog krsta Srbije naučili o bezbednom ponašanju  u rizičnim situacijama. U Sigurnoj Zoni nalaziće se i kutak za roditelje/odrasle u kome će moći da saznaju o problemu trgovine ljudima kroz primere iz Srbije od profesionalaca iz Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima. Inovativno i interaktivno Crveni krst će pozivati sve  da obrate  pažnju na  izazov trgovine ljudima i daju svoj doprinos u sprečavanju ovog globalnog problema. Podrškom UNITAS Fondacije obezbedjen je edukativni materijala koji će biti podeljen zainteresovanim posetiocima.

Sigurne zone će biti postavljene širom Srbije na mestima  izletišta, kupališta, gradskih parkova, kao i ispred prostorija Crvenog krsta u gradovima i opštinama, gde će volonteri pozivati građane da se uključe u međunarodnu foto-kampanju Plavog Srca i da formirajući rukama srce iskažu svoju podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta i simbolično im pokažemo da nisu same.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se peti put, nakon što je ustanovljen, novembra 2013.  u okviru rezolucije “  Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima”,  usvojene na 68. zasedanju  Generalne skupštine Ujedinjenih nacija , a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se  nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava  (A/C.3/68/L.17/Rev.1.).

Kontinuiranim sprovođenjem informativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, Crveni krst Srbije nastoji da zaštiti mlade od zamki trgovine ljudima prenošenjem preventivnih poruka, a javne manifestacije su poziv svima da daju svoj doprinos u odgovoru na ovaj izazov.   

OČEKUJEMO VAS!