Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Niš, Kragujevac i Užice pobednici međuregionalnog takmičenja u prvoj pomoći


10.06.2023

Upravo je završeno međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći koje se ove godine održavalo u Nišu i Čačku.

U Nišu su ekipe domaćina odnele pobedu u svim kategorijama, dok je u kategoriji Podmladak drugo mesto zauzela ekipa iz Vranja, treće iz Požarevca. U kategoriji Omladina, drugo mesto osvojila je ekipa iz Zaječara, a treće iz Vranja. Iz oblasti Realistički prikaz povreda stanja i oboljenja, Niš je takođe pokazao najbolje rezultate, a slede ga Zaječar i Boljevac.

U Čačku je u kategoriji Podmladak prvo mesto osvojila ekipa iz Kragujevca, drugo ekipa iz Kraljeva, dok su trećeplasirani volonteri iz Užica. U kategoriji Omladina, Užičani su bili najbolji, a slede ih Kragujevčani. Trećeplasirani su volonteri iz Kraljeva. Pobednici u Realističkom prikazu stanja i povreda dolaze iz Užica, drugo mesto osvojila je ekipa iz Kragujevca, a treće volonteri iz Kraljeva.

U nadmetanju su učestvovale 54 ekipe organizovane u tri  takmičarske kategorije: Omladina – srednjoškolci i studenti, Podmadak - stariji osnovci i Petlići – mlađi osnovci. Učesnci su došli iz 22 grada i opštine cetralnog dela Srbije. 

Crveni krst u Srbiji tradicionalno organizuje takmičenja u pružanju prve pomoći na kojima svake godine učestvuje preko tri hiljade školske dece i mladih iz cele Srbije.