Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Novo vozilo za Narodne kuhinje, donacija Ambasade Nemačke


11.01.2023

„Za nas je danas Lazarevac centar humanosti“, izjavio je generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović prilikom zvanične primopredaje specijalizovanog teretnog vozila namenjenog distribuciji hrane za potrebe Narodne kuhinje u Lazarevcu, koje je zajednička donacija Ambasade Nemačke, Organizacije „Help“, Opštine Lazarevac i Crvenog krsta Beograda.

Miladinović je rekao da današnji događaj pokazuje spremnost da se jačaju kapaciteti Crvenog krsta u pružanju pomoći svima kojima je ona potrebna i najavio podršku Crvenog krsta Srbije u vidu 200 litara dizela dobijenih od Ministarstva trgovine.

Pored Miladinovića, prisutima su se obratili NJ.E. Anke Konrad, ambasadorka SR Nemačke, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević i direktorka Help-a u Srbiji Aleksandra Brkić.

Ambasadorka je naglasila da je važan zadatak svakog društva briga o marginalizovanim grupama, što zahteva posebno angažovanje celokupne zajednice i iznela uverenje da će se saradnja Ambasade, organizacije „Help“ i Crvenog krsta nastaviti. 

Sekretar Crvenog krsta Lazarevca Zoran Gavrilović ukazao je na to ova organizacija kontinuirano vrši prevoz i distribuciju obroka Narodne kuhinje na teritoriji opštine Lazarevac od 2000. godine i da predstavlja jedinu organizaciju Crvenog krsta na teritoriji Beograda koja vrši prevoz i distribuciju obroka do krajnjih korisnika kojima je nekad taj obrok jedini tokom dana.

Sredstva za vozilo, u visini od 35.000 evra, obezbedili su Ambasada Nemačke, Organizacija „Help“, opština Lazarevac i Crveni krst Beograda.