Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Održana radionica “Kako napraviti kratkometražni film pametnim mobilnim telefonom”


20.11.2020

Crveni krst Srbije u saradnji Centarom za podršku i inkluziju Help net, a uz podršku Višegrad fonda sprovodi projekat "Jačanje međugeneracijske solidarnosti" koji ima za cilj podsticanje međusobne saradnje, razumevanja i suživota generacija. U pitanju je međunarodni projekat i sprovodi se u partnerstvu sa Evropskom grupacijom za teritorijalnu saradnju TRITIA iz Poljske, Centrom za socijalne usluge Horelica iz Slovačke kao i organizacijom TRIANON iz Češke.

U okviru projekta 10. novembra u Crvenom krstu Srbije organizovana je radionica za mlade i starije pod nazivom “Kako napraviti kratkometražni film pametnim mobilnim telefonom”.

Mladi i stariji su imali priliku da zajednički istraže širok spektar kreativnih i umetničkih mogućnosti koje nudi savremeni digitalni svet, odnosno mogućnosti za kreativno izražavanje. Ovom radionicom ne samo da su se približene različite generacije, već je podstaknuta i njihova umetnička i kreativna strana i poboljšane njihove digitalne kompetencije. Radionice na istu temu biće održane i u zemljama partnera na projektu, Poljskoj (Cieszyn), Slovačkoj (Čadca) i Češkoj (Česky Těšín). Nakon radionica učesnici će biti podeljeni u mešovite grupe sa zadatkom da naprave svoj kratki film na slobodne teme.