Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

OSNAŽIVANJE MEĐUGENERACIJSKIH VEZA


21.09.2022

Crveni krst Srbije i udruženje Help Net vas pozivaju na konferenciju povodom prezentacije rezultata projekta „Osnaživanje međugeneracijskih veza“ koji je sproveo Centar za podršku i inkluziju HELP NET u saradnji sa Centrom za socijalni rad Horelica iz Slovačke, Evropskom grupacijom za teritorijalnu saradnju TRITIA iz Poljske, i asocijacijom TRIANON iz Češke, a uz podršku Međunarodnog Višegrad Fonda. Konferencija će biti održana u četvrtak 22. septembra 2022. god. sa početkom u 11 časova u Svečanoj sali Crvenog Krsta Srbije na prvom spratu, Simina 19, Beograd.

Projekat „Osnaživanje međugeneracijskih veza“ ima za cilj da omogući međusobno približavanje generacija putem održavanja dijaloga kao važne metode u demokratskom društvu, kao i performansa „Pričam ti priču da me upoznaš“.

U okviru ovog projekta, mladi i stariji su unapredili svoje razumevanje o pogledima drugih generacija, učili i usvajali forme komuniciranja koje im nisu svakodnevno bliske. Stariji volonteri Crvenog krsta Srbije su učestvovali u debatama i fokus grupama organizovanim u toku projekta. Nakon svake debate kreirani su zaključci koji su poslužili za komparativnu analizu - predstavljanje sličnosti i razlika u stavovima generacija u različitim državama što je rezultiralo izradi Brošure - Analiza debata – međugeneracijskih dijaloga. U okviru ovog projekta brendiran je postojeći sajt medjugeneracijskasolidarnost.rs zahvaljujući čemu je dobio internacionalni karakter.

Podaci prikupljeni u okviru projekta, zaključci i preporuke do kojih se došlo, služiće svim državama učesnicama projekta kao osnova za razvoj javnih politika u ovoj oblasti, nacionalnih strategija i akcionih planova, kao mehanizam za unapređenje međugeneracijskog dijaloga i primer dobre prakse za promociju međugeneracijske solidarnosti.

U okviru konferencije biće prikaza i kratki film napravlje u toku projekta.

Među govornicima na konferenciji biće Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravosti, Muamer Bačevac, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije, kao i Nataša Todorović, stručni saradnik Crvenog krsta Srbije

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefon Crvenog krsta Srbije 0112622121 ili 0628801531 (Nataša Todorović).