Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Pogledaj na život kroz zenice žrtve!


29.07.2021

Crveni krst Srbije će u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu 30. jula 2021. godine od 18:00 do 20:00 časova, u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima i uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, obeležiti  Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima, pod sloganom:

JA NISAM NA PRODAJU – STOP TRGOVINI LjUDIMA!

Pozivamo sve zainteresovane prolaznice i prolaznike u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu da pogledaju na život kroz zenice žrtava trgovine ljudima. Na jedinstven i interaktivan način, volonteri organizacija Crvenog krsta iz Beograda i Pančeva će informisati građane o merama opreza koje je potrebno primeniti kada apliciraju za posao kako bi se zaštitili od namera trgovaca ljudima. Posetiocima će biti deljene i majice, flašice za vodu i kačketi izrađeni uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, koji sadrže logo i slogan kampanje, u cilju promovisanja aktivne borbe protiv trgovine ljudima.

U zavisnosti od uzrasta i sfere interesovanja za ovu temu pripremili smo virtuelnu zonu u Knez Mihailovoj ulici  na raskrsnici Obilićevog venca i Trga Republike, kao i edukativnu zonu za najmlađe prolaznike.

Upotrebom savremene tehnologije bliske mladima i formiranjem virtuelne zone uz korišćenje naočara za virtuelnu realnost posetioci će biti u prilici da pogledaju kratak  film u produkciji Crvenog krsta Pančevo, koji na potresan način, iz ličnog ugla, daje informaciju o nedaćama kojima su izložene žrtve trgovine ljudima.  Svesni činjenice da spoznajom i jakim ličnim iskustvom ostavljamo dubok trag na građane, virtualnom realnošću želimo da probudimo njihovu reakciju i uključimo ih u misiju kojom svako od nas postaje svestan rizika, a moralno obavezan da stečene informacije širi u krugu svoje zajednice i time zaštiti bližnje.

Naše najmlađe sugrađane volonteri Crvenog krsta će edukovati o postojanju rizičnih situacija u kojima moraju biti posebno oprezni. Namera nam je da ih upozorimo da jeste i zašto je važno da otvoreno razgovaraju sa svojim roditeljima i starateljima o svim rizičnim situacijama u kojima se mogu naći. 

Ne dozvoli da te prevare i iskoriste. Informiši sebe i druge!