Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Poseta predstavnika Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Crvenom krstu Srbije


19.07.2018

U sredu 18. jula u poseti Crvenom krstu Srbije bili su dr Emanuele Capobianco, šef zdravstvenog sektora Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u Ženevi, dr Davron Mukhamadiev, koordinator zdravstvenih programa i dr Jeya Kulasingam, delegat za zdravstvo u okviru migrantskog odgovora u Evropskoj regionalnoj kancelariji Međunarodne federacije u Budimpešti. Svrha posete bila je upoznavanje sa radom Crvenog krsta Srbije u oblasti zdravstvene prevencije, psihosocijalne podrške migrantima i upoznavanje sa programima namenjenim starijim osobama.

Gosti su mogli da se upoznaju sa konkretnim aktivnostima Crvenog krsta, načinima realizacije i planovima za buduće unapređenje aktivnosti u ovim oblastima. Sastanak se održao u Crvenom krstu Subotice, koji su bili domaćini, a sastanku su prisustvovali Nataša Todorović i dr Milutin Vračević, stručni saradnici u Crvenom krstu Srbije, Lidija Ric Rihter, sekretar Crvenog krsta Vojvodine, dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice i kolege koje su zadužene za psihosocijalnu podršku u Crvenom krstu Subotice.

Pored prezentacije konkretnih aktivnosti gosti su takođe posetili Migrantski centar u Subotici.

Gosti su se uverili da Crveni krst Srbije u svojim aktivnostima posebnu pažnju posvećuje zdravstveno preventivnim aktivnostima koje su usmerene na sve građane i građanke bez obzira na uzrast, ali takođe i da je Crveni krst Srbije izgradio globalnu prepoznatljivost u oblasti zdravog i dostojanstvenog starenja.