Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Poseta udruženju Etno Rasina


21.01.2023

U okviru podrške kroz mikrograntove, sprovođene u okviru regionalnog projekta “Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 krize i budućih kriza” koji finansiraju Evropska unija i Austrijska agencija za razvoj, jedan od projekata je “Čuj me i vidi šta sve mogu i šta sve znam” koji realizuje Etno Rasina iz Kruševca. U prostorijama Osnovne organizacije gluvih i nagluvih Kruševac, 16. januara 2023.godine, organizovana je dodela sertifikata “Start-up obuka za preduzetništvo”, za obuku koja je održana početkom decembra meseca.

Ove radionice predstavljaju unapređenje znanja i kapaciteta osoba sa invaliditetom iz preduzetništva I daju im znanje da započnu svoj posao, a sertifikati su priznati u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje. Predstavnici Crvenog krsta Srbije, Nataša Todorović i Miloš Todorović, su prisustvovali ovoj dodeli sertifikata.

Takođe je ova poseta imala za cilj da se vidi kako se projekat realizuje, odnosno da se vide primeri dobre prakse i potencijalni problemi u realizaciji.