Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Poziv za medije - distribucija hugijenskih paketa u Obrenovcu


23.04.2020

Pozivamo vas da medijski ispratite distribuciju higijenskih paketa romskim porodicama koji žive u romskom naselju u mesnoj zajednici Veliko Polje u Obrenovcu u petak, 24. aprila 2020. godine u 10 časova.

Pakete će uručiti i medijima obratiti:

·         Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji

·         Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije

·         Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

U saradnji sa Crvenim krstom Srbije, UNICEF je od početka zdravstvene krize prouzrokovane novim virusom korona distribuirao 2,700 higijenskih paketa, zajedno sa informativnim materijalom u vezi sa zaštitom od COVID-19. U toku je distribcija dodatnih higijenskih paketa pordicama koje žive u siromaštvu, rezidencijalnim institucijama za decu i omladinu, hraniteljskim porodicama i ugroženim porodicama izbeglica i migranata.

Nabavka higijenskih paketa, priprema i distribucija informativnih materijala bezbeđeni su zahvaljujući finansijskoj podršci USAID-a koji je, na osnovu globalnog sporazuma sa UNICEF-om, podržao UNICEF u Srbiji sa pola miliona američkih dolara.

Molimo vas da dođete do MZ Veliko Polje u 9:45 sati odakle ćemo u pratnji predstavnika Crvenog krsta Srbije zajedno ići u romsko naselje gde će se isporučiti paketi.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate:

Jadranku Milanović,

UNICEF,

Tel: +381 63 336 283
jmilanovic@unicef.org

O UNICEF-u

UNICEF promoviše prava i dobrobit svakog deteta, kroz sve aktivnosti koje radimo. Zajedno sa partnerima, radimo u 190 zemalja i teritorija da bi se obećanja prevela u praktičnu akciju, sa posebnim naglaskom na dosezanje najranjivije i isključene dece, a za dobrobit sve dece, bilo gde da žive.

Za više informacija o UNICEF-u posetite: www.unicef.org/serbia