Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Predstavljeno istraživanje Crvenog krsta Srbije na vebinaru Evropskog centra za politiku i istraživanje socijalne zaštite


28.02.2024

U utorak, 20. фebruara, stručni saradnici Crvenog krsta Srbije Nataša Todorović i dr Milutin Vračević su u okviru vebinara „Izazovi dugotrajne nege na Zapadnom Balkanu“ predstavili istraživanje „Dugotrajna nega za starije osobe i osobe sa invaliditetom na Zapadnom Balkanu“ koje je Crveni krst Srbije sproveo u saradnji sa grupom za Razvojnu inicijativu SeConS prošle godine. Ovaj događaj je bio jedan u seriji nedeljnih vebinara u okviru inicijative „građenje mostova“ koju sprovodi Evropski centar za politiku i istraživanje socijalne zaštite.

Saradnici Crvenog krsta Srbije su rezultate istraživanja, najvažnije podatke i preporuke za unapređenje relevantnih javnih politika prezentovali predstavnicima institucija i kreatorima javnih politika iz više evropskih zemalja tokom jednoiposatnog obraćanja. Istraživanje je rađeno u okviru projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa“. Kojim od 2020. godine koordinira Crveni krst Srbije, a podržavaju ga Evropska unija, Austrijska razvojna agencija i Austrijski Crveni krst.