Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Predstavnici Crvenog krsta Srbije su učestvovali na regionalnom treningu na temu „Zdravlje u vandrednim situacijama“


06.06.2022

Predstavnici Crvenog krsta Srbije učestvovali su na regionalnom treningu na temu „Zdravlje u vandrednim situacijama“, trening je organizovan poslednje nedelje maja u Sarajevu. Predstavnici IFRC su vodili trening koji je osmišljen u okviru projekta koji kontinuirano ojačava regionalnu saradnju i podiže nivo spremnosti nacionalnih društava da na adekvatan način reaguju u mogućim budućim krizama.

Pored predstavnika Crvenog krsta Srbije, na treningu su bile prisutne i kolege iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Severne Makedonije i Albanije. Predavači su bili Sherry Joseph, Aneta Trgachevska i član Crvenog krsta iz Nemačke, dr Hanna Kaade.

Učesnici su na treningu imali prilike da znanje prošire kroz rad na temama koje su direktno povezane sa širom oblasti zdravstvenog pitanja tokom kriza i vanrednih situacija. Neke od oblasti koje su obuhvaćene ovim treningom su: globalni problemi koji mogu uzrokovati zdravstvene krize, kako koordinirati zdravstvenim krizama, klimatske promene i uticaj na zdravlje stanovništva, kao i kako se bolje i efikasnije informisati i kako komunicirati u kriznim situacijama, te koja je uloga nacionalnih društava Crvenog krsta kada nastane epidemija ili pandemija.

Predstavnici iz Crvenog krsta Srbije bili su Bojana Banjević, stručna saradnica Crvenog krsta Beograda i Miloš Todorović, asistent zdravstveno-preventivne delatnosti u Crvenom krstu Srbije.