Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Premijera filma Crvenog krsta Srbije „Na pravom putu“


17.05.2022

Svečana premijera filma Crvenog krsta Srbije  „Na pravom putu“  održana je 13. maja u 11 časova u Kraljevu u prepunoj sali Multimedijalnog  centra “MR KVART“.

Film “Na pravom putu” je rađen u produkciji Crvenog krsta Užice, a nastao je u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“ sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja.

Promociji  su prisustvovali volonteri i profesionalci iz oko 35 organizacija Crvenog krsta u Srbiji, kao i učenici srednjih škola iz Kraljeva.

Ovaj igrani film, kao i program “Promocija humanih vrednosti”, ima za cilj smanjenje nasilja među mladima, promociju tolerancije, nenasilne komunikacije i rodne ravnopravnosti, prevenciju diskriminacije i nasilja putem elektronskih medija.

Film „Na pravom putu“ rađen je po scenariju Aleksandra Ševrta u režiji Vladimira Kurćubića, a u filmu igraju Aleksandra Manasijević, Dušan Radojičić, Branislav LJubičić, Tijana Karaičić, Sergej Trifunović, Slobodan LJubičić, Divna Marić, Radomir Lazarević, Momčilo Murić, Nikola Smiljanić, Janko Radišić, Ivana Milčanović, Andrijana Ševrt i Matija Nikolić.

Filmska priča prati život Marije (Aleksandra Manasijević) koja živi sa Dušanom, ilegalnim uličnim trkačem. Njihova zabranjena ljubav izaziva niz događaja koji na kraju dovode njen život u opasnost.