Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Prevencija, osnaživanje, zaštita


06.03.2024

Senzibilisanje budućih eksperata u cilju suzbijanja trgovine ljudima

među ranjivim kategorijama stanovništva uključujući migrante

 

Tradicionalno, i ove godine, Crveni krst Srbije je organizovao prvo predavanje i otvaranje Pravne klinike  za borbu protiv trgovine ljudima Pravnog fakulteta u Beogradu.

Crveni krst Srbije ovom aktivnošću na početku kursa koji traje  četiri  meseca  dodatno  senzibiliše i uvodi studente u oblast suzbijanja trgovine ljudima. U dogovoru sa Pravnim fakultetom uvedena je praksa da se predavanje koje realizuje Crveni krst Srbije održava u našim prostorijama, što omogući da se studenti  upoznaju sa našom Organizacijom, sa željom da neki od njih nastave da volontiraju ili na drugi način sarađuju sa Crvenim krstom u Srbiji.

Metod vršnjačke edukacije ocenjen je kao najadekvatniji u animiranju omladine, pa su Jovana Anđelić, volonter Crvenog krsta Stari Grad, i Đorđe Puzović, predstavnik Crvenog krsta Palilula, koji su i sami studenti, temu trgovine ljudima približili polaznicima Pravne klinike.

Pre početka obuke studenti su posetili Spomen sobu Crvenog krsta Srbije i upoznali se sa dugom i bogatom istorijom našeg Nacionalnog društva  koju je slikovito, prezentujući eksponate, približila Slađana Dimić, dugogodišnji saradnik Crvenog krsta Srbije.